Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2009 17:35 - Столичен общински съвет....софийският герб
Автор: kalchomaniq Категория: Новини   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2009 18:39


http://mediapool.bg/show/?storyid=148454&srcpos=2
Столичен общински съвет СОФИЙСКИЯТ ГЕРБ Е ОШАШАВЕН И ПРИТЕСНЕН Публикувано на 2009-01-29 17:05:52 от Кирил Арсов

Преди година ГЕРБ спечели кметските избори в София. Новоизбраните герберски съветници дойдоха в СОС с вирнати носове и гледаха пренебрежително към всички други в общината. На висок глас говореха как предшествениците им нищо не са свършили и как те, получилите огромно доверие от софиянци, ще оправят всичко и ще се запишат в историята.

Още от първите им стъпки като управляващи се видя, че нямат и понятие от управление на град като София.

Всичките им инициативи пропадаха, или в комисиите, или в СОС, или в съда. Пропадаха защото бяха необмислени, нереалистични, или незаконни. Месеците минаваха, а дела нямаше. Имаше само думи, думи и голи обещания.
Днес не може да се скрие истината, че нито един от заварените проблеми не е решен. Не е изпълнено нито едно обещание на ГЕРБ. Не е решен проблемът с боклука, с водата, с трафика, с парното... Даже проблемът с корупцията в общината не е решен, нищо, че по тази тема се даваха най-много обещания. Един от заместниците и пръв помощник на кмета Борисов, се оказа в центъра на корупционни практики. Под носа на Борисов е вършел беззакония в интерес на частни фирми, при една от които вече е на работа.

На днешната сесия на СОС съветниците от ГЕРБ гледаха уплашено.

Явно си даваха сметка, че само с голи приказки повече не може, а предстоеше обсъждане и гласуване на важни за столичани решения.
Трябваше да се гласува таксата смет, която в ГЕРБ бяха изчислили на 2 промила. Такива експерти имат, така изчисляват! След няколкоседмично упорство, че точно 2 промила трябва да е таксата, тази нощ са сменили позицията си. Приели са изчисленията на опозицията за 1,6 промила. За първи път приемат акъл от опозицията. Това разбира се е добро решение за софиянци, но то още веднаж показа, че в ГЕРБ нямат експерти.
Герберите предложиха и други такси, необясними за здравия разум. Ако например си си платил данъците и поискаш сведение за това от общината, трябва да платиш 68 лева. Безумие! Това е още един данък. Герберите изслушаха критиките на опозицията с наведени глави, но си гласуваха безумните 68 лева.
Така, безмълвно и без аргументи, гласуваха всички такси. Гласуваха с пребледнели лица, знаейки какво ги очаква от утре.

Днес ГЕРБ замете следите на едно транспортно безумие.
За да прикрият провала на инициативата на Велизар Стоилов по модернизацията на трамваите в Чехия, днес гласуваха, че единственият модернизиран трамвай струва 2,5 млн. лв. В света няма по-скъп от този стар и лошо преработен и ненадежден трамвай. Герберите приеха, че трамваят е на световно ниво и гласуваха тези два и половина милиона лева да станат част от капитала на транспортното дружество. Излъгахме софиянци и загробихме "Електротранспорт".

Част от съветниците на ГЕРБ осъзнават ситуацията.
Те виждат, че са маша в ръцете на сили, стоящи "зад кадър" и управляващи реално София чрез техните гласове. Виждат, че с решенията си стават все повече за посмешище. Това ги притеснява. Притеснява ги и това, че лидерът им Борисов все по-рядко говори в залата. Когато все пак вземе думата, говори без предишния патос и без онова самочувствие, познато ни от предишни години. Явно и той си дава сметка, че нещата не отиват на добре.

На ГЕРБ не му достига управленски капацитет, за да овладее положението в София, а има мераци да управлява страната.

Бог да пази България!
Автор:
Кирил Арсов


Поздрави.



Тагове:   съвет,   общински,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalchomaniq
Категория: Новини
Прочетен: 506198
Постинги: 259
Коментари: 125
Гласове: 523
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930